Wij organiseren informatielabs waarin wij onze kennis delen over de ontwikkelingen in onderwijs en tips meegeven om deze toe te passen in de ontwikkeling en begeleiding van uw kind. We hanteren het principe van ‘leren in interactie’: door de uitwisseling van ideeën en informatie in een kleinschalige omgeving, krijgt de theorie meer betekenis, is leren effectiever en leuker én gaat u na afloop weg met bruikbare adviezen.

Titel:

“ De school van 2032 “

Doelgroep:

onderwijsprofessionals, onderwijsmanagers

Doel:

Happy Healthy Creative Learning helpt scholen zich voor te bereiden op een wereld die in geen enkel opzicht lijkt op de wereld waarin wij nu leven.

Hoe ziet de school eruit in 2032? Wetenschappers, trendwatchers en onderwijsexperts definiëren de belangrijkste ontwikkelingen die van grote invloed zijn op het leven van uw leerlingen. Wij zetten de trends voor u op een rij.

Wat kenmerkt deze ontwikkelingen? Welke mogelijkheden liggen er voor uw rol binnen uw school? Hoe kunt u als onderwijsprofessional de eerste stappen zetten in het vernieuwen van het curriculum, het inzetten van eigentijdse didactiek en het verrijken van de leeromgeving? Hoe kunt u als onderwijsmanager invulling geven aan uw onderwijskundig leiderschap? Waar ligt de ruimte om binnen de inspectiekaders te experimenteren zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen? Waar ligt de ruimte binnen uw normjaartaak voor deskundigheidsbevordering en curriculumontwikkeling?

Wat kunnen we leren van andere scholen in binnen- en buitenland? Waar kan denkkracht gebundeld worden? Wat betekent onsonderwijs2032 voor u?

Aanpak:

In een kleinschalige setting gaan we met u aan de slag en geven antwoord op deze vragen. Wij hanteren het principe van ‘ leren in interactie ‘ – door de uitwisseling van ideeën en informatie krijgt de theorie meer betekenis, en is leren effectiever en leuker!

Resultaat:

Aan het eind van het kennislab heeft u kennisgenomen van de bouwstenen van de school van 2032, weet u welke kansen er liggen voor u als school, en gaat u naar huis met bruikbare adviezen voor de transitie naar een eigentijds curriculum in een eigentijdse leeromgeving.

Data: donderdag 11 februari 2016; donderdag 14 april 2016

Tijdstip: 16:30-18:30 uur

Locatie: Den Haag

Sprekers: Diantha Rumahlewang en Lizette Scheer

Deelnamekosten: € 150,- incl btw

Deelnemers: max. 10 personen

Inschrijven: info@happyhealthycreative.nl

 

Share