Plan Happy School Amsterdam: wat zijn de eerste reacties?

Posted on aug 18, 2015

Plan Happy School Amsterdam: wat zijn de eerste reacties?

Al een paar uur na indiening van ons plan ontvingen we reacties, van bekenden maar ook van onbekenden! Gek eigenlijk dat ons dit overviel, we moesten kennelijk nog even bijkomen van het werken aan de laatste details binnen een krap tijdsbestek…

Wat ons opvalt is dat de reacties ‘ uit het hart ‘ komen. Het concept maakt kennelijk emotioneel iets los.

“ Ik wil weer kind zijn en naar jullie school gaan! “.
“ Op jullie school willen de kinderen vast niet meer naar huis “.
“ Jullie plan maakt mij enthousiast! Ikzelf heb nauwelijks ervaring met educatie maar ik las jullie plan en toen dacht ik: wat zou ik graag onderdeel zijn van het team om zo’n school op te zetten! “.
“ Als bijzonder vernieuwende blik op het 19e eeuwse onderwijs dat wij tot nu toe hebben gehad, vind ik jullie concept fantastisch! “
“ Ik akkerde jullie site door en ik voelde me toch een partij enthousiast worden! Heb meteen op jullie gestemd en ga jullie volgen ”.

Maar dat niet alleen: mensen dragen bij met adviezen, leestips, maar ook met het aanbod om iets te betekenen voor de kinderen.

“Mocht ik iets voor jullie kunnen betekenen hierin, laat het me vooral weten!”
“ Ik kom koken in jullie kookloods. En help ze in de moestuin. Dan leer ik de kinderen alles over de groenten, en hoe we daar heerlijke gerechten mee kunnen maken”.
“ In dat prachtige atelier ga ik schilderlessen geven. Dan kan ik alles wat ik heb geleerd aan de Academie voor Beeldende Kunst doorgeven aan de kinderen“.
“ Ik zie allerlei raakvlakken en mogelijkheden om samen te werken. Qua inspiratie, missie en visie zitten we gewoon op dezelfde golflengte”.

Het geeft ons veel voldoening en energie om te zien dat we op de goede weg zitten.

Wordt vervolgd!

Share