Het Circus – Een Verademing!

Posted on sep 14, 2015

Op 12 en 13 september vond het sociaal duurzaam festival Het Circus plaats waarin de bewoners van het Regentessekwartier in Den Haag hun schatten een podium gaven. Twee dagen vol muziek, dans, theater, workshops, kunst…. en een nieuwe school!

Onze vraag aan de bewoners: “Wij bouwen een school – hoe ziet jouw ideale school eruit?”

Er was een prachtige, prominente plek voor ons ingeruimd in wijkpark De Verademing met een container en een flink grasveld.

12010582_526579480822497_505005593880722760_o

Onze banner “It takes a village to raise a child – Happy Healthy Creative Learning“ wapperde aan de bomen, en in en rond onze container was het een drukte van belang. Bootcamp voor kids, acro-yoga, tekenen, verhalenvertellen, klei-animatie, eerstehulp bij kinderongelukjes, een happy tv-reporter, interactief voorlezen, maar ook even pauzeren en spelen met yoga – onze meedenkers gooiden hun talenten in de strijd om kinderen te laten ervaren welke activiteiten er op School2032l kunnen plaatsvinden.

En wat een verademing was dit! Twee dagen heerlijk buiten spelen, plezier hebben en diepgaande gesprekken voeren met ouders, opvoeders, docenten en overige belangstellenden over hoe een ideale school eruit kan zien. Maar de mooiste reacties kwamen uit de kinderen zelf. Kinderen willen spelen, maken en doen. Prachtig was het om te zien hoe intuïtief het leerproces kan zijn. En hoe belangrijk bewegen in de buitenlucht is.

Wat een verademing was het om zoveel plezier en creativiteit te zien. Voor de camera’s van Het Circus en TV West lieten we ons in het hokje van onze TV proppen voor een kort interview – en we lieten ons decorstuk nog maar net heel! Ouders vroegen waar onze school gevestigd is. Anderen vonden het maar dapper dat we het überhaupt aandurven een nieuwe school neer te zetten.

We gaan alle inbreng verwerken in ons plan.

De groep meedenkers breidt zich uit. Want ons concept slaat aan!

Share