Earth Day – 23 April 2016

Posted on mrt 28, 2016

Op 23 April doen wij ook mee aan de Haagse dag van de Aarde!

Workshop: Zelf papier maken!

Wat doe je met oud papier dat je niet meer nodig hebt? Oude kranten, tijdschriften, brieven, flyers etc? Je kunt deze natuurlijk weggooien of naar de papierbak brengen, maar je kunt ze ook gebruiken om zelf papier te maken. Knutselen, terwijl je iets goeds doet voor de aarde! Kom naar onze workshop en leer zelf papier maken.

Tijd: 13:00 tot 13:45

Locatie: Meeting Rooms at Christus Triumfatorkerk – Juliana van Stolberglaan 154, 2595 CL in Den Haag

Link: Earth Day Nederland – Den Haag

Onderwijs en milieu

Het thema duurzaamheid is natuurlijk onmisbaar in het onderwijs van de toekomst. Ons onderwijs maakt leerlingen bewust van de plek die zij innemen op aarde, en waarom wij zuinig met onze aarde moeten omgaan en hoe we dat kunnen doen.

Een serieus onderwerp dat we ook op een speelse en creatieve manier zullen benaderen. We willen leerlingen stimuleren om oplossingsgericht te denken, samen te werken en verantwoordelijkheid te nemen voor milieuvraagstukken. Daarom zijn wij op deze dag aanwezig in Bezuidenhout met een leuke en educatieve recycling workshop. Hergebruiken van materialen is een praktische en leuke manier waarop je kinderen bewust maakt van hun footprint, en aan het denken en doen zet om deze te beperken.

Duurzaamheid op uw school

Bent u leerkracht en/ of schoolleider en wilt u meer doen op school omtrent de onderwerpen duurzaamheid en milieubewustzijn? Neem contact met ons op, of kom gerust ook langs op 23 April tijdens het evenement.

Share