Van bedenken naar meedenken

Posted on jul 20, 2015

Je hebt een goed idee dat de wereld op zijn kop gaat zetten. Een nieuw inzicht, een waanzinnige oplossing, een concept dat sprankelt van de originaliteit. Althans, dat dachten wij natuurlijk.

We keken eens goed om ons heen en ontdekten dat we gezegend zijn met veel getalenteerde en betrokken frisdenkers die ons zouden kunnen helpen om van een droom een concept te maken. En wat past er beter dan bij een heerlijk hapje eten na te denken, inspiratie op te doen en vanuit verschillende perspectieven mee te laten dromen? Maar ook om kritisch naar ons concept te kijken?

Maar we vonden ook dat we ons concept alvast moesten ‘ verbeelden ‘ en een ontmoetingsplek moesten inrichten voor belangstellenden. Binnen een paar dagen hebben we met deskundige hulp van een van de frisdenkers een website opgezet en geïnteresseerden uitgenodigd om er eens naar te kijken.

Op 17 juli jl hebben we met een tiental frisdenkers een brainstormlunch gehouden. Na een korte kennismaking en presentatie hebben we in 3 groepen gevraagd naar een eerste indruk van het concept, het onderscheidend vermogen en de kans van slagen om van dit concept te komen tot de oprichting van een nieuwe school.

Er was steun en bevestiging van onze visie dat het welbevinden van het kind de basis is om het leerpotentieel van een kind optimaal tot zijn recht te laten komen. Dat we kinderen willen toerusten om een plek in te nemen in de wereld die voortdurend verandert. Maar er werden ook kritische noten gekraakt, aangevuld met aandachtspunten en ophelderingsvragen. ‘Willen jullie een elitaire school zijn waar niets hoeft?‘. ‘Leren ze eigenlijk nog wel voor een examen?’. ‘Vertel eens, hoe ziet een schooldag eruit?‘. ‘Wat is het profiel van de ideale leerkracht?‘. Ons denken werd aangescherpt!

We ontdekten al snel dat we de hele middag konden vullen met de brainstorm maar sloten het toch maar af met onze dank voor de inbreng en de uitnodiging om betrokken te blijven bij het vervolg.

Wat een talent, deskundigheid, ervaring en betrokkenheid kwam er samen….

Inmiddels hebben we een facebookpagina en een twitteraccount ingericht – de inbreng kan op deze manier levend en zichtbaar blijven.

Begin augustus organiseren we een tweede brainstormlunch!

Share